ENRIC CAS DIABÈTIC

L'Enric té 30 anys, mesura 1,74m i pesa 80kg. Treballa en una oficina pels matins i per les tardes es dedica a assistir a clubs de lectura. No fa cap tipus d'activitat física perquè es cansa molt. Després de sopar acostuma a prendre's un parell de copes d'alcohol. Recentment, li han diagnosticat diabetis. Quin tipus de dieta i estil de vida hauria de seguir a partir d'ara?


COMPARACIÓ DE MENÚ NO EQUILIBRAT I NO EQUILIBRAT:

MENÚ NO EQUILIBRAT
ESMORZAR: PA BLANC AMB CACAO I AIGUA
DINAR: MACARRONS AMB TOMÀQUET, CARN AMB PATATES FREGIDES, REFRESC I FLAM AMB NATA
BERENAR: BRIOIXERIA INDUSTRIAL, REFRESC I NATILLES DE CREMA.
SOPAR: PIZZA, REFRESC I GELAT DE XOCOLATA.



MENÚ EQUILIBRAT
ESMORZAR: PA INTEGRAL AMB PERNIL DOLÇ, AIGUA I IOGURT NATURAL AMB STEVIA.
DINAR: PATATES BULLIDES AMB MONGETES, PEIX BLANC (DORADA), AIGUA O POMA VERDA.
BERENAR: PA INTEGRAL AMB GALL DINDI, AIGUA I IOGURT NATURAL AMB STEVIA.
SOPAR: ENCIAM AMB TOMÀQUET, CIGRONS AMB BOTIFARRA, AIGUA I MELÓ.


CONCLUSIÓ:
El menú no equilibrat porta un excés de sucres i grasses saturades com per exemple els refrescs, la brioixeria industrial, gelat de xocolata.... Aquest excés pot provocar colesterol o molts altres problemes de salut. El menú no equilibrat és una exageració dels menús diaris però segur que alguna vegada has menjat aquests tipus d'aliments.
El menú equilibrat seria perfecte per al nostre cos ja que porta proteïna, vitamines de tot tipus, hidrats de carboni complexos i d'absorció lenta com el pa integral, les patates bullides.... Això beneficia a les nostres reserves d'energia ja que et permet conservar uns nivells bons d'energia per aguantar més temps que els sucres simples. Els sucres simples com els sucres que estan al menú no equilibrat l'únic benefici que ens podria aportar seria que siguéssim atletes de 100 metres ja que els sucres simples et pugen l'energia molt ràpid i això permet que el teu cos vagi al màxim fins que s'acaba i això pot ser molt ràpid també ja que igual que pugen molt ràpid baixen igual, si haguessis de fer una cursa de 10 km probablement als 3 km ja estiguessis desmaiat perquè s'acabaria l'energia molt ràpid i el cos hauria de consumir grases del cos com a combustible i les grases no són molt duraderes.



CONSELLS PER MILLORAR EL SEU ESTIL DE VIDA.

RESPECTE L'ACTIVITAT FÍSICA:
Es recomana que a totes les persones com ha mínim caminin 30 minuts al dia, a les persones diabètiques també, però quant més esport o activitat física facin millor per al sucre. Encara que si vas a córrer un dia hauries de menjar hidrats de carboni complexos per poder córrer durant més temps. El sucre, quan comencem a fer esport, puja gràcies a l'adrenalina, una hormona del cos que ajuda a pujar el nostre rendiment. Un cop acabat l'esport es molt recomanable menjar just després o abans de que faci l'hora, ja que la insulina afecta per 3 vegades al nostre cos. Inclús si has fet molt esport, pot arribar a menjar sense punxar-te.


RESPECTE A L'ALCOHOL:
L'alcohol un cop ingerit s'absorbeix i metal·litza al fetge. Allà, empitjora la capacitat que té el fetge per transformar el glucogen en glucosa(sucre en energia). Aquesta impossibilitat provoca un descens dels nivells de sucre en sang i pot produir una hipoglucèmia. Aquest efecte pot durar 36 hores. Després de les 36 hores, el sucre puja ja que l'alcohol esta fet pràcticament de sucre i s'ha de vigilar.
En el cas de l'Enric, recomanem que no pregui alcohol més de dues vegades a la setmana i una copa o dos màxim.
7 consells més sobre l'alcohol.
-Si els nivells de glucosa no estan regulats, mai s'ha de prendre alcohol.
-Mai s'ha de veure alcohol amb l'estómac buit ja que l'alcohol afectarà més negativament.
-S'ha de veure amb moderació i ha ser possible les begudes han de ser amb la menys graduació d'alcohol, és preferible que tingui sucre que alcohol.
- S'ha de mesurar-se el nivell de glucosa amb freqüència.
-Comprovar la glucèmia abans d'anar a dormir i encara que potser que estigui elevat el nivell de glucosa, menjar hidrats de carboni per prevenir la hipoglucèmia per la nit.
-És preferible elaborar pròpiament la beguda.
-És recomanable portar alguna targeta o placa identificativa per poder saber si ets diabètic o no, a més és important que els amics del diabètic o sapiguessin.



No hay comentarios:

Publicar un comentario